Tuesday, 27 December 2011

Part 25 : BaJu TUnanG (episod 2)

assalamualaikum...

kali ini aku nak kongsikan tentang baju tunang aku supaya dapat dijadikan pengajaran kepada korang semua.supaya tidak jadi macam aku yang membazir je hehehe...al kisah nya baju tunang aku cari masa time bulan puasa lagi..baju tu dah lama aku usha dalam internet tp mak aii harganya mahal je bagi aku..jadi aku mengajak en.tunang mencari di masjid jamek..tp malangnya colour yang aku mahukan itu tiada :( ..aku tidak berputus asa ajak pulak pergi tesco ampang dan semestinyaa ada heheh..jeng..jengg...ini laa rupanya


                                                                       

tetapi apakah daya..nafsu menguasai diri walaupun masa nak beli tiada size36 hanya ada size38 tetap meronta jugak hendak kepada en tunang...en tunang ckp cam besar je..tapi apakan daya sikap degil mempertahankan pilihan yang baju ini besar cikit je hehehe..dan en tunang pun trus membayar walaupun kurang berpuas hati hehehe....


 jadi bila orang tidak mendengar kata maka timbul la rasa kurang puas hati kerana bila balik rumah rasa macam mengelebih sikit huhuhu disebabkan bahu besar..tapi apakan daya redha sahaja sebab sudah beli...

hari berganti hari perasaan tidak puas hati bersarang dikepala..kerana aku ingin semuanya nampak cantik dan baik dalam pandangan mata...hati meronta-ronta ingin mencari baju lain..tp takut nak suarakan kepada en.tunang..nanti dia bising hehehe....

maka bermula la misi aku mengumpul segala macam kata-kata manis untuk memujuk en.tunang carikan baju tunang aku yang lain hehehe..taktik aku pertama adalah mengajak en.tunang pergi masjid jamek lagi dengan alasan mencari tudung raya hohoho...maka setelah dipersetujui kami pun pergi ke masjid jamek tidak silap aku berapa hari je lagi sebelum raya..huhuh  jalan..punya jalan tertiba aku terhenti di depan sebuah kedai menjual baju..dah tertarik dengan baju itu nampak unik terus pandang en.tunang...en tunang cakap cantik la huwaaa makin senang je kerja aku dibuatnya...

                                            cik tunang : abg cantik la baju ni comel la pink lak tu
                                            en tunang  : cantik sangat nampak sweet..tapi sayang kan dah beli baju raya
                                            cik tunang : ehehehhe(senyum2) aah la..tp kalau sayang pakai tunang baju nie     mesti sweet kan( hahahaha  gelak jahat dalam hati)
                                             en tunang : kan dah beli buat apa nak beli lagi..membazir kan..tula haritu degil
                                             cik tunang : muka moncong..yelaa pakai jelaa yang dah beli nanti nampak tk cantik jangan perli2 pulak(taktik kotor haha)
                                              en tunang : diam beberapa minit sambil menanya akak tu berapa RM dan menjeling tajam ke arah aku heheheh
                                              cik tunang : senyum kambing je hahahha
                                              akk jual: adik beli la nie akak kase murah jauh dari harga sebenar sebab dah nak akhir-akhir nie..cuba try tgok..cantik niee...
                                             cik tunang : aku pun apa lagi terus try dan tunjuk pada en tunang
                                             en tunang : asyik cakap cantik la sayang..dan terus cakap kat akak jual tu nak
                                             cik tunang : thanks abg ...huwaaaa sukaaaaa

dan sambil berlalu pergi dari kedai itu kena la aku ceramah berbakul-bakul tapi aku redha sahaja sebab yang penting baju itu aku sudah dapat..kata en.tunang lepas ini nak beli apa-apa fikir betul-betul..kan boleh guna duit beli sebelum ini untuk benda lain...hoohohoho

                                               
                                              ini laa bju nyaa simple sahaja..tp i likee...uhukksss

sekian ;)

No comments :

Post a comment