Tuesday, 3 January 2012

Part 30 : Deco Bilik

masa tunang hari tu bilik aku hanya hias biasa je..yela pelamin dah buat..tapi bak kata mak aku hias la jugak bilik bagi nampak cantik nanti orang nak keluar masuk bilik tu takkn nak nampak sepah je lak..hohooho...disebabkan tema aku pink dan oren..maka mak aku pun membeli cadar berwarna pink+oren yang snagat cantik bagi aku laaa..lau korang aku tak tahu la..huuhuh....

                                                  rupa cadar..sila abaikan orang pink itu hhuuh

untuk menanmbahkan seri cadar tu aku beli bantal-bantal kecik tu sebanyak 4 biji beli kat mydin shja murah tau hehehe..sarung bantal tu mak aku yang buat heheheh...jadi aku hanya beli kain jela...hohohooh....hiasan bunga-bunga dalam bilik jugak mak aku yang ubah...syukur dapat mak yang serba serbi boleh ini hehehhe...


                                            
                                         suka tgok bunga dan kerusi yg mak aku letak kat situ hohoo ;)



sekian ;)

Monday, 2 January 2012

paRt 29 : Hand Bouquet

hehehe..hari ini terujaa nak ceritakkan berkenaan HB masa bertunang hari tu..konon-kononnya nak beli bunga hidup tapi bila fikir-fikir membazir lak kan..jadi mula la misi menjelajah ssegala pelusuk tutor dekat you tube atau pun internet...makaa bergini laaa rupa bentuknyaa...


                                                             hanya mengunakan kertas colour...


                                                    hasil lipatan dgn penuh kasih sayang ;)



                                                                         ;)



                                                             HASILNYA


                                                                 .......




                                                                ......



                                                    
                                                              ...........




                                                 
                                                             
                                                       kos hanya RM1 = Jimat kan ;)





sekian ;)

part 28 : Door Gift...

pada mulanya aku tidak terfikir pun hendak memberi apa-apa..sehingga kan mak aku bertanya untuk tertamu beli apa..aku cakap tak tahu..nak bagi ke? mak cakap bagilah..sebagai penghargaan terima kasih kepada tetamu yang hadir..fikir punya fikir betul jugak cakap mak aku...bukan untuk bermegah-megah atau menunjuk..tapi ikhlas ingin memberi sebagai tanda ucapan terima kasih...ada yang jauh-jauh sudi datang..jiran tertangga yang saling membantu dan rakan-rakan...

                                                     paper beg yg seharusnya pink..heheh


paper beg aku hanya beli 150 pcs jadi ada la yang tak dapaat..yela mak aku ramai kawan dia asal jumpa semua nya dia panggil katanya serba salah tak jemput sebab kawan..itu la mak aku ....sentiasa ingat kawan-kawan dia...

                                                           

                                                           gift pink pilihan en tunang ;)
        
untuk gift ini pada mulanya aku hendak beli sapu tangan berbentuk cup cakes..tapi en tunang kata nanti orang buat pameran je..beli laa yang orang boleh guna..dan akhirnya pen ini juga menjadi pilihan......                                          

                                                                        kuih bangkit ;)
                                                                        gula-gula ;)

                                                                     air kotak....

huhihih jajan-jajan nie semua akak-akak aku yang seponser diorang nak beli aku layan jela..dah diorang nak beli lagi suka aku heheheh...alhamdulliah dapat keluarga yang memang best....dioarang la lebih-lebih nak letak nie semua..kalau aku letak apam polkot dot,pen je huhuuhh thanks buat abg& akak-akak ku yang baik hati semuaa yang seponser..siap diorang yang tawarkan diri k abg beli nie..akak nak beli nuu uhuksss...tak mintak2 pun dapat heheheh....tak lupa juga mak dan abah yang layankan je anak mereka nie heheh...tak lupa juga kepada kawan2 yang datang ada lak bagi bunga..hadiah bagai heheh cam khawin lak rasa huhuhu....tak lupa  juga kepada kawan2 mak aku dan jiran tertangga rezeki nya tak disangka ada laa yang beri wang la..sayur2..dan pelbagai macam bahan untuk menu masak...terharuu...siap ada yang cakap ala kenduri anak aku jugak apa salahnyaa....ramai nooo sayang kan aku hahahaha persaan sudahh...


                                                              

 untuk apam pol kot dot my sis yang buatt yeehaaa....


sekian;)